header banner
Default

Klanten zoeken een alternatief nadat Binance in Nederland is geëxploiteerd


Ruzie met DNB

Sinds vandaag is cryptohandelsplatform Binance officieel weg uit Nederland. Het bedrijf voldeed niet aan alle regels van toezichthouder De Nederlandsche Bank (DNB) en moest daarom de biezen pakken.

Om de wettelijk verplichte registratie bij DNB te krijgen, moeten cryptobedrijven aan een aantal eisen voldoen. Een belangrijk onderdeel daarvan is dat cryptobedrijven goede processen moeten hebben om te voorkomen dat geld wordt witgewassen of gebruikt voor terrorismefinanciering.

Na een jarenlange strijd met DNB hierover, besloot het bedrijf uiteindelijk om Nederland te verlaten.

Geen alternatief

VIDEO: BINANCE VERLAAT EUROPA?! - Onderzoek naar Crypto Exchange-alternatieven terwijl Binance Nederland verlaat
Dutch Algotrading

"Na twee jaar van discussies met de Nederlandse toezichthouder, De Nederlandsche Bank (DNB), inclusief een uitgebreid registratieproces, heeft Binance helaas besloten om de Nederlandse markt te verlaten", zegt een woordvoerder van het bedrijf.

Volgens Binance zijn er naar alternatieven gezocht om Nederlandse klanten te bedienen, die wel voldoen aan de regels. Maar is dat niet gelukt.

Bergafwaarts

VIDEO: Binance ILLEGAAL in NEDERLAND - WAT JE NU MOET DOEN - €20 welkomstbonus & beste alternatief
Bitkoning

Binance is het grootste handelsplatform voor crypto's ter wereld, maar de laatste maanden gaat het behoorlijk bergafwaarts.

In juni nam de machtige Amerikaanse beurswaakhond SEC het bedrijf op de korrel. De SEC heeft Binance en ceo Changpeng Zhao voor de rechter gesleept, omdat het bedrijf onder andere wordt verdacht van het illegaal aanbieden van cryptodiensten in de VS. Ook zouden crypto's van klanten zijn doorgesluisd naar een ander bedrijf van oprichter Zhao.

Lees ook: Strijd om 1 miljoen Nederlandse Binance-klanten losgebarsten

Al die onrust zorgt er ook voor dat klanten weglopen. Aan het begin van het jaar liep nog 90 procent van het wereldwijde handelsvolume in crypto's via Binance, inmiddels is dat nog maar 55 procent, zegt Maarten Regterschot van Data Analyst bij CryptoQuant.

Andere cryptodienstverleners spinnen daar garen bij. Er zou inmiddels voor miljarden aan crypto's zijn verplaatst naar concurrenten, aldus Regterschot.

Deal met Coinmerce

VIDEO: Binance STOPT In Nederland! Hoe Nu Verder?? | DoopieCash Zaterdag Live!
DoopieCash - Traden & Investeren

In Nederland profiteert onder andere Coinmerce van het vertrek van Binance. Coinmerce sloot een deal met Binance, waardoor die laatste partij al zijn Nederlandse klanten aanraadt om hun tegoeden te verplaatsen naar Coinmerce. Met een paar drukken op de knop kunnen Nederlandse klanten daardoor nu overstappen.

"We zien een enorme toeloop", zegt Jaap de Bruijn, ceo van Coinmerce. "Er zijn nu meer dan 100.000 mensen overgestapt." Hoeveel klanten Binance precies heeft of had in Nederland heeft het bedrijf nooit bekendgemaakt, maar geschat wordt dat het er meer dan een miljoen zijn.

Lees ook: Binance voor de rechter: 'Misdragingen crypto moeten stoppen'

In dat licht is 100.000 overstappers nog niet zo heel veel, maar volgens De Bruijn heeft dat ook te maken met het feit dat de overstapoptie pas laat, vorige week vrijdag, werd aangeboden.

Inlijven?

VIDEO: how to trade less than 1 dollar and get profit in binance kucoin cryptocurrency
always profit 1M

Coinmerce heeft een overeenkomst met Binance gesloten, waardoor het een bedrag betaalt per klant die wordt overgenomen.

De Bruijn sluit overigens niet uit dat Binance uiteindelijk Coinmerce weer wil inlijven, maar zegt 'niet op de hoogte te zijn' van plannen daarvoor. "Of dat in de toekomst gaat gebeuren, dat kan ik niet zeggen."

Sources


Article information

Author: Shannon Cook

Last Updated: 1703111403

Views: 640

Rating: 4.4 / 5 (79 voted)

Reviews: 83% of readers found this page helpful

Author information

Name: Shannon Cook

Birthday: 2008-01-23

Address: 083 Amy Lodge, Port Natalietown, WV 56180

Phone: +3619919998589402

Job: Chemical Engineer

Hobby: Sewing, Metalworking, Skydiving, Chess, Card Games, Juggling, Golf

Introduction: My name is Shannon Cook, I am a multicolored, Open, rich, steadfast, important, unyielding, lively person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.