header banner
Default

De koers van bitcoin bereikt een nieuw record in bijna drie maanden | Economie | NU nl Logo NU nl ZoekveldWissel van kleurthemaInloggenWeer, veel bewolkingLive voetbalwedstrijdenVerkeersinformatieBeursinformatieReacties op dit nieuwsberichtDeel dit nieuwsberichtDelen via WhatsAppDelen via FacebookDelen via XDelen via LinkedInDelen via E-mail


Table of Contents

20 okt 2023 om 14:53

De waarde van de bitcoin is vrijdag voor het eerst sinds juli gestegen tot boven de 30.000 dollar (ongeveer 28.300 euro). De stijging van de grootste cryptomunt komt in een week waarin de waarden van digitale valuta flink schommelden.

Handelaren betaalden eerder op vrijdag maximaal 30.022 dollar voor een bitcoin. Dat was 4 procent meer dan eerder op de dag. Vergeleken met het begin van de week is sprake van een stijging van zelfs 10 procent.

Analisten die nieuwsdienst Reuters heeft geraadpleegd kunnen geen precieze reden voor de stijging geven. Wel is het deze week sowieso onrustig op financiële markten, onder meer door de gevechten in het Midden-Oosten.

Ook kan meespelen dat veel beleggers verwachten dat rentes langer hoog blijven om de inflatie te beteugelen. Wat er gebeurt met de rente heeft vaak invloed op beleggingen.

Ondanks de recente stijging is de waarde van de bitcoin nog lang niet terug op de recordhoogte van 64.000 dollar van twee jaar geleden. Onder meer door de vele renteverhogingen en het omvallen van verschillende cryptobeurzen, waaronder FTX, is de koers van de munt gekelderd. In november vorig jaar dook hij zelfs onder de 16.000 dollar. Sindsdien is de bitcoin weer opgekrabbeld.

Krijg een melding bij nieuwe verhalen

Lees meer over:

VIDEO: Staat Jouw Bitcoin Nog Wel Veilig Op een Ledger??!
DoopieCash - Traden & Investeren
EconomieCryptovaluta

Sources


Article information

Author: Christopher Bruce

Last Updated: 1702640642

Views: 731

Rating: 4.1 / 5 (41 voted)

Reviews: 89% of readers found this page helpful

Author information

Name: Christopher Bruce

Birthday: 2008-06-22

Address: 848 Darryl Key Apt. 885, South Terrance, NC 62717

Phone: +4514263971613239

Job: Taxi Driver

Hobby: Stargazing, Origami, Tea Brewing, Arduino, Video Editing, Geocaching, Motorcycling

Introduction: My name is Christopher Bruce, I am a candid, bold, talented, transparent, vivid, Gifted, important person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.